2012. március 23., péntek

Maryrose Wood: Méregnaplók

"A tizenhat éves Jessamine Luxton a Hulne Apátság romjai között él édesapjával, a köztiszteletben álló gyógyszerésszel, aki szenvedélyesen kutatja a gyógynövények titkait. Ennek érdekében a világ minden tájáról igyekszik beszerezni a különlegesnél különlegesebb egyedeket, melyek közül a legveszélyesebbeket egy zárt méregkertben tartja. Egy napon különös fiú érkezik a Hulne kunyhóba: a rejtélyes látogató neve Gyom, és a jelek szerint nem csak a nevében kötődik a növényekhez. Kicsoda ő és mi lehet a titka? És mi készül a méregkert falai mögött? A gótikus elemekkel átszőtt, izgalmas és romantikát sem nélkülöző regény a méregkert különös világába kalauzolja az olvasót, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is."

Ismét egy háromrészes történet első része....hiába most ezek mennek. :-)
A régi időkben játszódó történetek is a gyengéim, na nem mindegyik, nem minden műfajban, de ez most igen. :-)))
Viszonylagosan vékonyka könyv ez, hamar véget ért és kicsit részletesebb elbeszélésnek néhol igencsak örültem volna. A történet jó, felkeltette az érdeklődésemet a következő két könyv iránt is, de jó lett volna már most kicsit bővebben megismerni bizonyos szereplőket és dolgokat.
Jessamine igen szerethető karakter...Gyom nekem kicsit butácskának tűnik, remélem ez változni fog a későbbiekben.... Mr. Luxton pedig a nagy meglepetés! Ami a végén kiderül róla, nos arra nem számítottam.


Értékelésem: 4/5   Igazából az zavart csak, hogy nekem nem volt elég "kidolgozott" a történet és Gyom is lehetett volna egy kicsivel kevésbé "növényi". ;-) A vége miatt várom a következő részét! :-)

Nincsenek megjegyzések: