2012. január 23., hétfő

Harlan Coben: Az ördög játszótere

"Nem akart ölni, mégis gyilkos lett belőle. El akarta felejteni, ami történt, de nem engedték. Feleséget akart, gyereket és egy házat a kertvárosban, de valakiknek ez nem tetszett… 
Kilenc évvel a szabadulása után már senki nem emlékszik Matt Hunter egykori énjére. Ő csupán egy börtönviselt gyilkos, akinek mindenért meg kell küzdenie az életben. 
Úgy tűnik, feleségével – Oliviával – sikerül új életet kezdeniük. Jó munkahelye van, és Olivia gyermeket vár. Kiválasztottak egy eladó házat a kertvárosban, az álom beteljesülni látszik. 
Ám egy napon Matt sokkoló, megmagyarázhatatlan üzenetet kap Olivia telefonjáról. Mielőtt magához térhetne a meglepetésből, egy autó szegődik a nyomába, s majdnem halálra gázolja. A titokzatos férfit, aki Mattet követi, holtan találják. Egy köztiszteletben álló apácát meggyilkolnak. Mind a helyi, mind a szövetségi nyomozók – köztük Loren Muse, Matt egykori iskolatársa – úgy látják, hogy a bizonyítékok olyan valakire vallanak, aki ült már börtönben emberölésért. Ki más lehetne, mint Matt Hunter. 
Matt nem akar mindent újra elveszíteni, ezért úgy dönt, hogy nem bízza a rendőrségre az igazság kiderítését..." 


Könyvtári kölcsönzés...a Kelly kiadó Facebook oldalán futottam bele ill. keltette fel az érdeklődésemet.
Már többször mondtam, hogy mostanában valahogy nagyon jól választok könyveket, mert ez is tetszett. :-)
Ez most vérbeli krimi volt, semmi természetfeletti , semmi fantasy. :-)


Értékelésem:  4,5/5     Az 5 pontot azért nem kapta meg, mert bár nagyon jó könyv, de mégis a mostanában olvasott (és nagy szerelemmé vált) misztikus-romantikus-fantasy a top nálam. :-)
Nagyon jól felépített történet volt, olyan Agatha Christie féle, csak kicsit keményebb, hiszen a mai világban játszódik. Arról nem is beszélve, hogy annyi csavar van a történetben....még az utolsó oldalon is.
Mondjuk ezért is van a fél pont levonás, mert néha egy egészen ici-picit soknak éreztem őket. ;-)

Nincsenek megjegyzések: