2011. május 4., szerda

Lawrence Block: A betörő, aki Bogartnak képzelte magát

"A világ összes könyvesboltja közül pont ebbe kellett besétálnia. Pont a Barnegat Könyvesboltba. Különben Bernie Rhodenbarr soha nem találkozott volna álmai asszonyával, a gyönyörű és rejtélyes Ilonával. Mivel mindketten imádják Humphrey Bogartot, ezért minden estét együtt töltenek… Egy Bogart filmfesztiválon. A szerelem csodálatos dolog, de megélni nem lehet belőle, így aztán Bernie kapva kap az ajánlaton, amikor egy idegen, Hugo Candlemas néven, megbízza, hogy lopjon el egy dossziét. Bernie betör, ám nem elég, hogy ismét a szekrényben szorul egy kis időre, még a dosszié is eltűnik. Üres kézzel kell visszatérnie megbízójához, aki ezt nem nagyon bánja. A halottak ugyanis nem szoktak bánni semmit sem. Bernie nyomozni kezd, és hamarosan egerek, nyulak és mormoták, anatruriai rojalisták, cserkesz orgazdák és asszír orgyilkosok közt találja magát. És ekkor kiderül róla, hogy ő egy menyét… Az összes állat közül… pont egy menyét."


Bátran kijelenthetem, hogy kicsit besokalltam ezzel a 3 Lawrence Block könyvvel gyors egymásutánban. :-S
Nem is tudom, ez a rész valahogy még az eddigieknél is kevésbé tetszett. El is tartott majd' 1 hétig, hogy esténkénti olvasással a végére érjek.


Értékelésem:   10/6   Azon kívül ,hogy megtudtam Bogart mennyi kevésbé híressé vált filmben szerepelt, nemigazán volt számomra semmi érdekes, izgalmas ebben a történetben. :-/


Na de a következő könyvem!!! Amit már el is kezdtem!!! :-))) Később majd írok róla. ;-)

Nincsenek megjegyzések: