2012. szeptember 28., péntek

Melissa de la Cruz: Rettegés-Kékvérűek sorozat 1.

"Oké. Szóval tizenöt éves korodban megtudod, hogy vámpír vagy. Hirtelen minden megváltozik körülötted. Magányos lúzer helyett menõ csaj válik belõled. A legkúlabb divatcég arca leszel, a legfelsõbb körökben forogsz, õrületes képességeid fejlõdnek ki, és egy olyan fiú is észrevesz, aki eddig fütyült rád. Elég király, nem?
Csakhogy... ott vannak azok a bizonyos titkok…
Mit kezdhetsz az évezredes emlékeiddel és a vissza térő rémálmaiddal?
Ki vagy mi ölte meg a sérthetetlen, halhatatlan Kékvérűt?
A kiválasztottak nagy árat fizetnek. Vége a gondtalan kamaszkornak.
A magad ura vagy, de csak magadban bízhatsz... 

Schuyler furcsa dolgokat vesz észre. Kék csíkok jelennek meg a karján, a gondolataival irányítja az embereket, és néha mintha más évszázadba repülne át. Nem sokára meghivják egy titokzatos Bizottság első gyűlésére,ahol kiderül, hogy Schuyler, akárcsak a többi tag, vámpírnak született. Ezt a hírt is bőven elég megemésztenie, de amikor az egyik iskolatársa rejtélyes körülmények között meghal, Schuylert hatalmába keríti a félelem. Lehetséges, hogy visszatért a vámpírokra vadászó, ismeretlen veszedelem?

A lány közben beleszeret Jack Force-ba, a suli legjobb pasijába. De vajon a fiú ikertestvére, Mimi, az iskola méhkirálynője miért nézi rossz szemmel a kapcsolatukat? A Kékvérűek világában semmi nem az, aminek látszik… Nem szabad, hogy fény derüljön létezésük titkára, hiszen a Vörösvérűek nem tűrik meg maguk között a vámpírokat. Ám a titkolózás csapdát rejt. Ahogy a Kékvérűek embernek képesek látszani, vajon nem lehetséges, hogy akit Kékvérűnek hisznek, valójában valami egészen más? Schuyler eleinte örül, amikor társakra talál, ám később rájön, hogy nem mindig hihet a látszatnak..." 


Sajnos ez ismét egy olyan sorozat, ami egyelőre félbemaradt. :-( A racionális énem érti, hogy ha veszteséges egy könyv ill. egy sorozat kiadása, akkor hipp-hopp nem adnak ki többet. Viszont az olvasni szerető énem tiltakozik az ellen, hogy így azokkal kibabrálnak, akiket érdekelne a folytatás, szeretnék megtudni, hogy mi a történet vége.
A történet már-már a szokásos, de mégsem. ;-) Ez is kedvenc lett és remélem, hogy egyszer még végigolvashatom.
Májusban! olvastam, ezért már csak nagy vonalakban emlékszem a történetre, nem is tudom mit írjak. :-) 

Értékelésem: 4/5   Valami  miatt csak 4....vajon miért? :-) 

Ui.: A borító egyáltalán nem jön be!

Nincsenek megjegyzések: