2012. június 1., péntek

Scott Westerfeld: Szépek

"Gyönyörű. Közkedvelt. Tökéletes. Tökéletesen mű.

Tally végre szép lett. A tökéletesnél is jobban néz ki, ruhái őrületesek, a fiúja észvesztő, s ő a társaság központja. Éppen ez az amire vágyott.
De a sok szórakozás - az állandó bulik, a high-tech luxus, a teljes szabadság - sem palástolja, hogy valami nincs rendjén.Valami fontos.Ekkor üzenet érkezik Tally csúf múltjából. Miután elolvasta, emlékezni kezd arra, hogy mi is a baj a szép élettel, s vége a mulatságnak. 
Választania kell: vagy azért küzd, hogy elfelejtse amit tud, vagy pedig az életéért, mivel a hatóságok nem hagynak életben senkit, aki ilyen információ birtokában van.
"


Tally tehát immár Szép. A műtét....bár egyrészről riaszt a gondolat, másrészről milyen jó is lenne, ha nekünk is ilyen egyszerűen rendbe lehetne hozni magunkat. :-D Nem lennének pattanások, tömött fogak, érzékeny immunrendszer, rossz látás...igen, igen, mert aki Szép lesz, annak kijavítják a látását is és bizony még egészségileg is feltuningolják (ez nekem különösen jól jönne az őszi-téli-tavaszi nátha, megfázás szakaszomban! :-D).
Ez a könyv is nagyon jó, új szereplők is feltűnnek, akik közül Zane kiemelkedik nálam, mint kedvenc. :-)
Shay-t ebben a részben lehet kicsit utálni is, de ha a jobban belegondolunk, akkor mégsem.

Értékelésem: 5/5   Jár az 5 pont, felfelé ívelő tendencia. A Szépek élete illúzió és nem hiszem, hogy szeretném/kérném ezt az életet, de ez a könyv élvezeti értékéből nem von le, sőt! Elgondolkodtató...

Nincsenek megjegyzések: