2011. október 28., péntek

Karen Marie Moning: Álom és valóság

"Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén.
Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.
Csak egy kivétel van: V'lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V'lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is. A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.
Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.
Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?"


Második könyv: pipa! :-) Tetszett! Ismételni tudom magam...engem egy könyv varázsoljon el, ragadjon magával, szinte csak ennyit kérek és rendre meg is kapom. Igaz, tudatosan ilyeneket választok. A világ amiben élünk, olyan amilyen...ált. lehangoló, fájdalmas, ezért én a könyvekbe menekülök. Happy end legyen és egy kis szerelmi szál és nekem már nincs is több kívánságom. :-)
Kicsit fura a mostanában olvasott átlag 400-500-700 oldalas könyvek után ilyen kis vékonykákat olvasni, de az élvezeti értékéből nem von le. Bár a kedvenceim a 3 kötetes könyvek, azért ez az ötkötetes is tetszik, szeretem amikor részletekre is van idő, háttér információkkal is gazdagodunk, miközben a történet halad előre. :-)
Egyetlen negatívumként azt hoznám fel, mikor már sokadszorra leírja az írónő a második könyvben ugyanazokat az infókat, amiket az elsőben már megtudtunk...szerintem felesleges, mert ha valaki már olvasta az elsőt, akkor tisztában van vele, ha meg nem, akkor ezekből az apró infókból nem fog megérteni mindent és nem fogja kitalálni, hogy miről is szólhatott egészében az első.

Értékelés: 10/10     Egyre inkább magával ragad a történet és Jericho Barrons! :-DDD Holnap megyek a könyvtárba a harmadik kötetért és bár Klaudiánál nem igazán jó kritikát olvastam róla, azért várom már, hogy olvashassam. :-)

1 megjegyzés:

Klaudia írta...

Mivel romantikus lelked van neked is, javaslom vegyél egy nagy levegőt a vége előtt:)