2013. január 7., hétfő

Maggie Stiefvater: The Raven Boys- A Hollófiúk


"Nem látó csak két okból pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján. Vagy te vagy a lény igaz szereleme ... vagy te ölted meg őt.
Blue Sargent minden évben ott áll látó anyja mellett, amikor a halálra várók elsétálnak előttük. Blue sosem látja őket: ebben az évben viszont egy fiú válik ki a sötétből, és megszólítja őt.
A fiú, Gansey, az Aglionby nevű helyi magániskola jómódú tanulója. Blue egyszer megfogadta, hogy távol tartja magát az Aglionby diákjaitól. A Holló Fiúkként ismert banda csak bajt hozna rá.
De Blue megmagyarázhatatlan vonzalmat érez Gansey iránt. A fiúnak egy küldetést kell teljesítenie, amelyben három másik Holló Fiú is érintett: Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél.
Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a Holló Fiúk furcsa és baljóslatú világával, már nem olyan biztos a dolgában."

Értékelésem: 4,5/5  Íme, az újév első könyvélménye. :-) Az írónő is "új", hiszen még nem olvastam tőle.
Szerettem olvasni, bár a stílusa kicsit szokatlan. Úgy kezdtem el olvasni, hogy tudtam 4 részes lesz és 4 Hollófiú a főszereplő, ebből azt a következtetést vontam le, hogy egy-egy könyv, egy-egy Hóllófiú történetét fogja elmesélni. Hát, nagyot tévedtem. :-)
Helyette kicsit furcsa szerelmi szál van.....furcsa család.....sok bizalmatlanság. 
Gansey egyelőre a legszimpatikusabb, bár kívülről úgy látszik, hogy ő a "party arc", belül ő is magányos....ismerem az érzést.
Blue családja, egy nagy kesze-kusza szövevényes labirintus, rengeteg megválaszolatlan kérdéssel. Amire remélhetőleg a végén válaszok érkeznek. :-) 
Ronanról se feledkezzek meg, őt is megkedveltem.....Adamet viszont nem értem és a legkevésbé kedvelt karakter számomra.
Borító:  Szépséges! :-) Végre nem fekete alap...tudom, hogy a Vörös Pöttyös könyveknek az már szinte védjegye, de nekem valahogy már kezd nagyon egyhangú lenni.


2013. január 6., vasárnap

Gail Carriger: Changeless- Változatlan

"Alexia Maccon, Woolsey grófnéja egy kora esti órán arra ébred, hogy férje, akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene, teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, magára hagyva Alexiát, akinek így egyedül kell megbirkóznia egy egész természetfeletti regimenttel, akik már ott várják lakása küszöbén; az űzött szellemek seregével, és Viktória királynő haragjával.

Ám Alexia fel van fegyverezve: van egy legújabb divat szerint készült napernyője, és harapós modora. Még amikor nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, és egy egész farkas falkával kerül szembe, akkor is helytáll. Erre pedig csak egy lélektelen képes ...

Arra is marad ideje, hogy megkeresse elkóborolt férjét – ha akarja.
"

Értékelésem: 5/5  Karácsonyra kaptam ezt a könyvet és a 2012-es évet ezzel búcsúztattam. :-)
Az első/előző rész is tetszett, bár a végén kicsit hiányérzetem volt. Most ez itt nem fordult elő. :-) 
Alexia, Lord Maccon, Lord Akeldama már ismerős kedvencek; most pedig csatlakozott hozzá a francia kalapkészítő. ;-)
Remélem a harmadik részre sem kell sokat várni, szeretném már olvasni, hogy ezt a problémát, hogy oldják meg az érintett felek. ;-) Hiszen makacs, akaratos mindkettő. :-)

Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem- A Malory család 3.

"Georgina Anderson egy nagy csalódás után alig várja, hogy maga mögött hagyja Angliát, és a gyűlölt angolokat. Minél előbb vissza akar térni Amerikába, ezért fiúruhába öltözve felkéredzkedik a Maiden Ane fedélzetére, hogy a kapitány inasaként dolgozva tegye meg a hosszú tengeri utat hazáig. 
James, a Malory család fekete báránya hamar átlát a szitán, és elbűvöli az ártatlan lány bátor és önálló személyisége.
Malory kapitány, aki annak idején megfogadta, hogy soha nem nősül meg, most mégis megtalálja szíve választottját: a lány soha nem tapasztalt szenvedélyt kelt a lelkében."

Értékelésem: 3/5  A Malory családot szeretem.:-) A Malory család férfi tagjainak humorát még inkább. :-)) Most már az Anderson család is kedvelt és mégis....összességében nem volt minden rendben.

2013. január 3., csütörtök

E.L.James: A szürke ötven árnyalata


"Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. 
A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szelíd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt - de a saját feltételei szerint.
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere - multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja - ellenére démonok gyötrik. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait."

Értékelésem: 5/5!!!  Íme, elérkeztem idáig. Annak idején a Twilight könyvvel voltam így. Megvettem, nézegettem. Már a vásárlása is csak sokadik halogatásra jött össze, mert mi van ha? Megéri? Aztán csak pihent a polcon és én sorra olvastam más könyveket. Közben különböző blogokon mindig felbukkant és én még mindig nem tudtam, hogy bele merjek-e kezdeni, fog ez nekem tetszeni?
Aztán december elején eldöntöttem nem halogatom tovább, már megjelent a következő két része is és gondoltam, azokat már tényleg csak akkor veszem meg, ha ezt elolvastam és tetszett.
Mit mondjak? Már nincs egyedül, hiszen a polcomon ott sorakozik mögötte A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata. :-D
Engem meggyőzött! Nekem nem hihetetlen, hogy Ana 21 évesen belement ebbe. Amerikában (sőt, nemcsak ott)? A mai világban? 
Pár évvel ezelőtt vagy akár csak pár hónappal ezelőtt ha azt mondja nekem valaki, hogy ilyen könyvet fogok olvasni, azt mondtam volna, hogy nem ismer engem. Én aztán nem.
De engem igazából az vonz, hogy látni engedte az írónő, hogy Christian Grey nem egy gazdag, felfuvalkodott bunkó, aki bármit megtehet és meg is teszi. Mert szenved, tépelődik és igenis vannak érzései....és azok a dalok, amik megjelennek a történetben...imádom.
Sok-sok apróságnak tűnő dolog van, ami nekem sokat mond.
Az azonban szinte megbocsáthatatlan, hogy a Kings of Leon, Oroszlánkirálynak van fordítva! 
A borító egyszerű és nagyszerű kategória, imádom!!! :-)

Egy kis bónusz! ;-) 


George R.R. Martin: Kardok vihara- A tűz és jég dala 3.

"Tolkien óta alig született történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét, mint A jég és tűz dala, George R. R. Martin hatalmas fantasyeposza.
Az első részben, a Trónok harcában megismertük Westeros ősi királyságát, amelyet könyörtelen hatalomvágya marcangolt. 

A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig az uralkodóját vesztett birodalmon a háború, a mágia és az őrület. 
A Kardok vihara képes még tovább fokozni a feszültséget és még sokkolóbbá tenni Westeros történetét: most közeledik tetőpontjához a hatalomért folytatott embertelen küzdelem. A megosztott, megtépázott királyság eddigi legszörnyűbb ellenségével kénytelen szembenézni, amely a síron túlról érkezik... 
Martin a fantasy mestere. Kimeríthetetlen fantáziával megírt históriái középkori mintákból merítenek ihletet, és a láthatóság határát súroló plasztikussággal jelenítik meg fiktív világukat. A sodró, szofisztikált történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a szexualitásnak a fantasy műfajában szokatlanul nyílt kezelése is fontos szerepet játszik abban, hogy Martin sikert sikerre halmozó újítóként vonulhat be műfaj történetébe. 
A jég és tűz dala az elmúlt évtized egyik legjelentősebb fantasysorozata, minden kötete letehetetlen olvasmány."

Értékelésem: 4,5/5  Komolyan, hogy lehet ilyen történetet írni? :-) A szívem vérzik a Starkokért és közben a gyűlölt Lannisterek szinte már kedvelt személyek lesznek,na jó, Cersei szerintem soha. :-)
Meg kell említsem ,hogy eme könyv olvasása közben komoly izomlázra tettem szert. :-D Ugyanis a könyvtárban még a régi keménytáblás, óriás kiadás van meg. Mit szenvedtem vele, én ugyanis leginkább az ágyban fekve szoktam olvasni esténként. :-)
Megyek tovább, nem adom fel, olvasni akarom a következő részeket, mert húz magával. Igaz, utána kell valami lélekviditó, valami szerelmes, romantikus...csak hogy felolvadjak egy kicsit...hiszen mindnyájan tudjuk: "Winter is coming!" Közeleg a tél....

Julia Quinn: 10 dolog, amit szeretek magában- Bevelstoke trilógia 3.

"1) Sebastian Grey ördögien jóképű csirkefogó, akinek van egy titka.
2) Annabel Winslow a családja szavazata alapján az a Winslow, aki leginkább hajlamos kimondani, amit gondol, és az a Winslow, aki leginkább hajlamos elaludni a templomban.
3) Sebastian nagybátyja Newbury őrgrófja, és ha meghal anélkül, hogy örököst nemzene, Sebastian örököl mindent.
4) Lord Newbury gyűlöli Sebastiant, és bármit megtenne, hogy ezt megakadályozza. 
5) Lord Newbury meg van győződve arról, hogy Annabel a megoldás minden problémájára. 
6) Annabel nem akar hozzámenni Lord Newburyhez, különösen, amikor megtudja, hogy valaha volt egy kis románca a nagyanyjával. 
7) Botrányos, 8) élvezetes és 9) nagyon pajzán, és a végeredmény:
10) boldog befejezés."


Értékelésem: 4/5  Azt kicsit nem értem, hogy miért Sebastian Grey lett a főszereplő a harmadik Bevelstoke történetben, mikor ő Harry Valentine unokatestvére. A második könyvnél csodálkoztam, hogy Olivia bátyjáról olyan keveset hallani, hogy lesz ebből átkötés? Hát, sehogy. :-)
Nem mintha Sebastian Grey miatt bánkódnom kellene. :-) Annabel Winslow, pedig az a Winslow,aki .... :-)
Voltak benne fordulatok, amikre nem számítottam (és ez így jó) vmint a végére még Annabel nagyanyját is megkedveltem. :-D

Julia Quinn: Ami Londonban történt- Bevelstoke trilógia 2.ju

"Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire.

Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít.
Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy még ő maga is beleszeret a lányba…"


Értékelésem: 4/5  Ismét a megszokott, könnyed olvasmányok egyike. Kis humorral, csipkelődéssel, kevés bonyodalommal. :-)

Julia Quinn: Miss miranda Cheever titkos naplója- Bevelstoke trilógia 1.

"1810. március 2.
Ma szerelmes lettem.
Tíz éves korában Miranda Cheever nem sok jelét mutatta, hogy nagy szépség lesz majd belőle. És a kislány már tíz évesen is képes volt elfogadni a társadalom elvárásait a jövőjét illetően. Egészen addig, amíg egy délután Nigel Bevelstoke, a jóképű és elegáns Turner vikomt ünnepélyesen kezet nem csókolt neki, és megjósolta, hogy egy nap majd belenő a testébe, és éppen olyan szép lesz, mint amennyire már okos. És Miranda már tíz évesen is tudta, hogy örökké szeretni fogja Turnert.
Ám az eljövendő évek, amelyek kegyesek voltak Mirandához, nem bántak kesztyűs kézzel Turnerrel. A lány valóban olyan vonzó lett, mint ahogyan azt a vikomt merészen megjósolta azon az emlékezetes napon, a férfi viszont magányos, megkeseredett ember, akit meggyötört az élet. Összetörték a szívét, és úgy érezte, már soha nem lesz képes szeretni. Ám Miranda sosem feledte azokat a szavakat, amelyeket a naplójában egykor papírra vetett, és nem engedte, hogy ez a szerelem, amely az élete értelme, csak úgy kicsússzon a keze közül…"


Értékelésem: 5/5  Kissé hihetetlen a történet, hogy Miranda már 10 évesen szerelmes volt Turnerbe ill. nem is az, hanem, hogy egészen felnőtt koráig az maradt. De épp emiatt olvasok én romantikus történeteket. ;-) Mert ott szinte bármi megtörténhet.
Amit Miranda tett, én biztos nem mertem volna. Viszont Turnert máshogy nem lehetett jobb belátásra bírni. :-)

Karen Marie Moning: Új nap virrad- Tündérkrónikák 5.

"Most vesztettem el mindent!" (Rossz hold kelt fel)

"MacKayla Lane sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt addigi életében.
A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett.
Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!
Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.

Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac?

De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?"


Értékelésem: 5/5!!!  A sorozat (egyelőre) utolsó kötete. Először is, hát nem csodálatos ez a borító???!!?!!! De igen! :-) Sajnos a Kelly Kiadó a harmadik könyvnél megbontotta az egységet; ez a borító is, de ezt nem lehet egy lapon említeni egyik előzővel sem.
Miután kiolvastam, még napokig csak ez járt a fejemben! :-) Az írónő stílusát imádom, azaz Mac és Jericho Barrons továbbra is őrületesen jó! 
Annyi mindenre fény derült (nemhiába maradtunk a fényben ;-)) és legalább annyi kérdésre nem kaptunk választ. Én így érzem és mivel tudomásom van róla, hogy az írónő tervez még két részt, amiben ismét feltűnik Mac és Barrons is....ez egyértelmű. :-)
Tavasszal megjelenik az Iced, ami Dani története lesz. Dani, nos ő az a karakter, aki keveseknek lopta a szívébe be magát. Na de ott lesz Ryodan is. ;-)

Ui.: Maradjatok a fényben! :-)

Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel- Tündérkrónikák 4.

„Ki a fene maga?
Itt, a padlón, az utolsó pillanataimban, MacKayla Lane utolsó nagy mámorában, már látom, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy az vagyok, aki mindig is voltam.
Egy senki."


ROSSZ HOLD KELT FEL


"Elvesztette a nővérét, távol került a családjától, az otthonától, a régi, gondtalan életétől. Egy új, veszélyes helyen, két világ között üldözi testvére gyilkosát, ám őt még többen akarják kiiktatni.
MacKayla Lane azt hitte, készen áll, hogy szembenézzen a pokollal is, ám rá kell döbbennie, hogy sokkal rosszabb is van, mint a halál.
A Rossz hold kelt fel ott folytatódik, ahol a Hajnalra várva vége szakadt.
Amikor a világok közötti kapu kinyílt, a Dublinra szabaduló szörnyű hercegek Prí-yát csináltak Macből, aki így immár a szabad akaratától is megfosztatott.
Meztelenül fekszik egy templom kőpadlóján, kiszolgáltatva a lelket is porrá zúzó szexuális éhségtől, s immár nem az a kérdés, hogy a sidhe-látó véghez tudja-e vinni tervét – hogy megszerezi a Sinsar Dubh-t és megöli testvére gyilkosát –, hanem, hogy van-e még egyáltalán esély arra, hogy valaha újra önmaga legyen.

Van-e még remény ott, ahol minden elveszettnek látszik? Van-e kiút abból a borzalomból, amitől Mac egész végig tartott, s ami nővére életét is követelte?
Vajon a titokzatos Barrons és a MacKeltarok, vagy V’lane, az érzéki Seelie herceg segíthet-e még ezek után, vagy ők is elbuktak azon az éjszakán, amikor az Árnyak elözönlötték a világunkat?
Arra az éjszakára, melyre rossz hold kelt fel, virradhat-e még reményt és enyhülést hozó hajnal?
Mindig maradj a fényben!"


Értékelésem: 5/5!!! Ez az a rész, amiért nemhiába imádkoztunk.Félő volt ugyanis, hogy nem olvashatjuk a folytatást, mert a kiadó nem akarta megjelentetni. :-( Aztán jött a Cor Leonis Kiadó, aki átvette és folytatta. Hurrá, hurrá! :-) 
Továbbra is Jericho Barrons forever! :-) Mac....felnőtt immár nem Szivárványlány, semmiképpen sem. :-)

Karen Marie Moning: A hajnalra várva- Tündérkrónikák 3.

„És mutatok neked valamit, ami egészen más,
Mint árnyad, amely reggel lép mögötted,
Vagy árnyad, amely este kél előtted:
Egy marék porban az iszonyatot megmutatom neked.”

"MacKayla Lane már nem az a naiv, idealista, divatbolond lány, aki Írország földjére tette gondosan pedikűrözött lábát. A Dublinban töltött néhány hónap megváltoztatta, de még mindig hajtja a bosszúvágy. Tudja, hogy a nővére gyilkosa közel van, de a gonosz még közelebb.
Macnek van egy nagy előnye. Tudja, hogyan találhatja meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér.
Az árulás légkörében már nem tudni, ki az ellenség és ki a barát. Veszélyes háromszög alakul ki Mac, egy kielégíthetetlen étvágyú, halált hozó szextündér és a titokzatos Jericho Barrons között.
Barrons megtanítja használni újonnan felfedezett adottságát: látja a tündéreket, sőt akár megölni is képes a máskülönben halhatatlan lényeket, megérzi a varázserejű tündérrelikviák közelségét, köztük az egymillió éves Sötét Könyvét, a Sinsar Dubh-ét, amelynek tulajdonosa kezében tartja a világ sorsát. Dublinban eluralkodik a káosz , az idő egyre fogy. Közeledik az év világos és sötét felét elválasztó nap, amikor a legkönnyebben lehet közlekedni a világok között. Halloween őrületes éjszakáján Dublinban elszabadul a pokol, Mac pedig ezúttal teljesen magára marad a sötét erőkkel szemben..."


Értékelésem: 5/5!!!  Újraolvasás, naná! :-) Amikor először olvastam, a vége megdöbbentett...nem tetszett, amin Mac keresztülment. De most megint csak azt kell mondanom, kellett ez! ;-) Jericho Barrons továbbra is.....! :-DDD

Karen Marie Moning: Álom és valóság- Tündérkrónikák 2.

"Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén. 
Macet attól fogva a bosszú élteti. 

Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból. 
Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is. A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.
Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.
Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?"


Értékelésem: 5/5!!!  Újraolvasás folyamatban. V'lane vagy Barrons? :-) Nem is kérdés Jericho Barrons forever! :-D  Nagyon bírom Mac és Barrons szópárbajait. Azt is ahogyan Mac változik menet közben.
Jericho Barrons pedig....te jó ég! :-D

Karen Marie Moning: Keserű ébredés- Tündérkrónikák 1.

"MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta. 
A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében. A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet. 
Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk."


Értékelésem: 5/5!!!  Újraolvasás keretében vettem elő, mert az megjelent az utolsó része és egy az egyben szerettem volna elolvasni. :-) Ennek a sorozatnak is nagy rajongója lettem és bár az elején voltak hullámvölgyek, így, hogy már olvastam mindet, mondhatom, hogy az is kellett. Valamint már nem is érzem akkora hullámvölgynek azokat a részeket, érdemes volt/kellett az újraolvasás! :-)
Jericho Barrons.....hmmmm! :-) 

Suzanne Collins: A kiválasztott

"Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. 
Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. Körzet lakói. 
De közeledik a végső forradalom ideje. Amikor a nép végre szembeszáll a Kapitólium zsarnokságával. És ebben a forradalomban Katnissnak döntő szerepe lesz. Az ő bátorságától, kitartásától és eltökéltségétől függ Panem jövője. Mert ő a kiválasztott. De maradt-e elég ereje hozzá, hogy megvívja az utolsó, mindent eldöntő harcot?"

Értékelésem: 5/5  Elérkeztünk a befejező részhez és már elmondhatom, hogy megnyugodtam. :-) Én ugyanis mindvégig Peeta pártján álltam. :-)
Még Katniss sem volt olyan szimpatikus, már az első résztől fogva ez a fiú volt a kedvencem. Remélem nemsokára a filmet is megnézhetem.

Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom

"Egy gyilkossági kísérletet követően gyönyörű fiatal nőt fognak ki a jéghideg Temzéből. Csodával határos módon életben marad, bár minden emlékét elveszíti.  Ő Vivien Duvall, London legexkluzívabb kurtizánja. Az eset felderítését a legendás nyomozóra, Grant Morganra bízzák, aki azonnal házába fogadja a zavarodott Vivient. 

A szerelmet hírből sem ismerő Grant személyes bosszúra készül a rossz hírét keltő kurtizán ellen, miközben látszólag London legfelsőbb köreiben nyomoz a tettes után. Idővel azonban a bosszú szenvedélybe, az érzéki vágy szerelembe csap át, miközben Vivien feltáruló múltja is meglepő fordulatokat tartogat..."

Értékelésem: 4/5  Ennél a trilógiánál sikerült az első történetet olvasnom utoljára. :-) Nem volt nagyon zavaró, de én szeretem a sorrendet betartani. :-)
A három férfi története közül ez ragadott meg a legkevésbé, de ezzel nem azt mondom,. hogy nem volt jó. Csak mindig van valami...olvasás közben, a végeztével érzem, hogy valami hiányzott...konkrétan nem tudom, hogy mi is az, csak azt, hogy nem volt jelen. ;-)

Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel- A Bridgerton család 5.

"Kedves Miss Bridgerton!
Elég hosszú ideje levelezünk, és bár személyesen sosem találkoztunk, nem mutattak be bennünket hivatalosan egymásnak, úgy érzem, jól ismerem önt. Remélem, ön is így érez.
Kérem, bocsásson meg, ha túl merész vagyok, de azért írok, hogy meghívjam, látogasson meg Romney Hallban. Remélem, megfelelő idő elteltével úgy találjuk, hogy egymáshoz illünk, akkor, ha feleségül kérem,talán igent mond nekem.
Sir Phillip Crane


Sir Phillip tudta, hogy Eloise Bridgerton vénkisasszony. Azért kérte meg a kezét, mert feltételezte, hogy szerény, nincsenek nagy igényei, és nagyon, de nagyon szeretne már férjhez menni. Csakhogy... nem ilyen volt, és nem így volt. Az ajtaja előtt megjelent fiatal nő minden volt, csak nem csendes, és amikor végre becsukta a száját, Sir Phillip nem akart mást, csak csókolni... illetve mást is akart.
Vajon elment az esze? Eloise Bridgerton nem mehet feleségül egy olyan férfihoz, akivel sohasem találkozott! De aztán gondolkodni kezdett... és eltűnődött... és azon kapta magát, hogy bérkocsiban indul éjnek évadján, hogy találkozzon a férfival, akivel talán tökéletesen illenek egymáshoz. Csakhogy... nem volt tökéletes. A tökéletes férj nem lehet szeszélyes és rossz modorú, és bár Phillip nyilvánvalóan szép ember, de nagydarab, magas és erős, és nyers modorú; egyáltalán nem olyan, mint azok a londoni úriemberek, akik addig megkérték a kezét. De amikor elmosolyodik... megszűnt létezni a külvilág, és Eloise csak csodálta... vajon ez a tökéletlen férfi neki tökéletes lehet?"


Értékelésem: 4/5  A család férfitagjainak története picivel jobban tetszett. Pedig Eloise is belevaló nőszemély, de valami pici hiányzott a maximális könyvélményhez.

M.C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

"Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Carsely, a kellemes falucska ugyan kissé unalmas hely Agatha ízléséhez képest, de az új állatorvos megérkezése egészen felvillanyozza. Abban reménykedik, hogy véget érnek a férfiínséges évek. Ám még mielőtt bármi történhetne, a jóképű Dr. Paul Bladen egy véletlen balesetben meghal. De valóban baleset történt? A körülmények határozottan gyanúsak.
Agatha hamarosan rájön, nem ő volt az egyetlen, aki a vonzó állatorvos szerelmét áhította. Kiderül, jó néhány falubeli hölgy táplált hasonló reményeket – miközben sokat szenvedett volt felesége nem győzött örülni, hogy végre-valahára megszabadult a doktortól. Agatha érdeklődése újra a szomszédja, James Lacey felé fordul, akit korábban sikertelenül próbált meghódítani. Azt reméli, a gyilkossággyanús ügyben folytatott közös nyomozásuk majd összehozza őket.
A falubeliek azonban úgy gondolják, jobban tennék, ha felhagynának a detektívesdivel, mielőtt újabb tragédia történik…"


Értékelésem: 3,5/5  Még mindig.... jó, jó, de nem eléggé.:-) Tetszik, hogy Agatha úgymond "üldözi a szerelmével" a szomszédját és az is, hogy a szomszéd, hogyan viszonyul ehhez. :-)
A borító mellett nem lehet szótlanul elmenni...ez az! Nekem az ilyen stílus bejön és szerintem nagyon paszol is a történethez.

M.C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

"Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. 
Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. 
Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd…" 

Értékelésem: 3,5/5  Ez is egy olyan könyv, amit nem bánok, hogy nem vettem meg. A történet maga jó, de nem elég jó nekem, aki Agatha Christie nagy rajongója. :-)
Ui.: És máris októbernél tartunk. ;-)

J.R.Ward: Éjsötét szerető- Fekete Tőr Testvériség 1.


"Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát.
Küldetése során találkozik a gyönyörű Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa… 
Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy..." 

Értékelésem: 5/5  Anno Klaudiánál olvastam róla először, aztán innen-onnan hallottam, hogy milyen jó könyv. Felkeltette a kíváncsiságomat és  én is nekikezdtem...jobb későn,mint soha. ;-) Mit is mondhatnék....ma kezdek neki a Síron túli szeretőnek, aztán jöhet a megsebzett szerető. :-)
Ui.: Kis problémám itt is van a cím magyarosításával...komolyan...

Johanna Lindsey: Szíved rejtekén- A Malory család 2.

"Roslynn Chadwick, a gyönyörű skót örökösnő kénytelen egy biztonságot jelentő házasságba menekülni, hogy megvédje magát a vagyonára áhítozó gátlástalan unkatestvérétől. 
Nincs sok ideje arra, hogy férjet találjon magának, és a sors különös fintora, hogy éppen Anthony Malory kelti fel a figyelmét. A férfi nemcsak megrögzött agglegény, de züllött szoknyapecér hírében is áll. Az ellenállhatatlan nőcsábász rabul ejti Roslynn képzeletét. 
Vajon sikerül a józan eszére hallgatnia vagy elsodorják az érzelmei? A tét nem kicsi, hiszen a vagyona, az élete és a szíve forog kockán."

Értékelésem: 5/5  Ismét egy Anthony! :-D Lehetetlen nekik ellenállni. :-D A Malory család férfitagjainak igencsak sajátos humoruk van, nagyon bírom. Az igazat megvallva, a nők sem maradnak le mögöttük ,de azért mégis. :-)




Kresley Cole: Vámpírvér

"Csókja könnyű… 
Érintése ellenállhatatlan… 
Néomi Laress, a híres táncos, gyilkosság áldozata lett. Túlvilági erők birtokosaként, de az élők számára láthatatlanul kísért otthonában, elriasztva a betolakodókat, mígnem találkozik egy könyörtelen halhatatlannal, aki felébreszti szenvedélyét. 
Hogy ne tehessen kárt másokban, fivérei elhagyatott kastélyházba börtönzik Conrad Wrotht, a félelmetes vámpírt. Ám ott egy megfoghatatlan lény még mélyebbre taszítja az őrületbe. 

A vámpírban vágy ébred a nő iránt, de még ha sikerül is elnyernie Néomit, az őt üldöző sötét erőktől nem szabadulhat…" 

Értékelésem:  4/5  Nem is igazán tudom, hogy ez miért nem tetszett annyira, mint az előző történetek. Talán Néomi miatt, hogy ő egy szellem...nehezen tudtam ezt befogadni. pedig hát, ha a vámpírok és vérfarkasokat elfogadtam. :-)

Kresley Cole: Vámpírharc

"Érintése ellenállhatatlan… Bowen MacRieve, a Lykae klán harcosa kis híján belepusztul, amikor elveszíti az egyetlen neki rendeltetett nőt. 
A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel – míg össze nem hozza a sors ellenségével, és legsötétebb vágyai lángra gyúlnak a vadító találkozástól. 
Amikor a gonosz erők a lány ellen szövetkeznek, a harcos minden erejét latba veti, hogy megmentse őt. 
Ellenállhat-e a lány a testét-lelkét követelő Bowennek, vagy mindent kockára tesz harcias védelmezőjéért, ha sikerül legyőzniük az őket körülzáró gonoszt?"

Értékelésem: 5/5  :-) Pedig a Twilight a vámpírok táborának tagjává tett, most mégis...egy vérfarkas! :-)
Azt nem hagyhatom szó nélkül, hogy ezek a borítók....szörnyűek. És jobban örültem volna, ha a címek is eredetibbek és nem mind Vámpír....... Több kreativitást és bátorságot a fordítóknak, szerkesztőknek!

Lisa Kleypas: Mindenem a tiéd

"Nick Gentry egykor hírhedt bűnöző volt, majd csatlakozott London elit nyomozóirodájához a Bow Streeten. Legújabb feladata megtalálni Charlotte Howardot, egy különc gróf szökésben lévő gyönyörű menyasszonyát. 
Csakhogy mikor Nick találkozik Lottie-val, kettőjük között fellobban a láng, nem tudnak ellenállni a perzselő vágynak, és botrányos megállapodást kötnek, ami mindkettőjüket veszélybe sodorja…"

Értékelésem: 5/5  Nahát, nahát! :-) Nick Gentry...hogy mik ki nem derültek róla, hogy milyen rejtett képességei vannak. :-D
Ismét kedvenc született. :-)

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása- A Bridgerton család 4.


"Penelopé Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már... nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát...
Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üresfejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp elege van abból, hogy mindenki folyton a pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt... Különösen Penelope Featherington változott meg."


Értékelésem: 5/5  Bár Anthony Bridgerton a nagy kedvenc ezen család férfitagjai közül, azért a többi Mr. Bridgerton sem megvetendő. :-)
Kicsit csalódott voltam, hogy már itt kiderül ki is valójában Lady Whistledown, azért meg is lepődtem és örültem is. :-) Vajon ezek után mi lesz velünk nélküle? :-D

Johanna Lindsey: Egyetlen szerelem- A Malory család 1.

"Lord Edward és Lady Charlotte Malory gyönyörű unokahúga, Regina Ashton végzetes tévedés áldozatává válik: az elviselhetetlen természetű, de ellenállhatatlanul jóképű Nicholas Eden a szeretője helyett őt rabolja el. 
Miután beszennyezte Reggie nevét, a szenvedélyes természetű hölgy megfogadja, hogy minden áron hozzá megy feleségül. Reggie lélegzetelállító szépsége a lelke mélyéig felkavarja Nicholast, pedig ez eddig még egyetlen nőnek sem sikerült. 
Vajon a kettejük között fellángoló szenvedély képes lesz legyőzni minden akadályt, intrikát és félreértést? És igaz-e, hogy az Eden család férfitagjai életükben csak egyszer szeretnek?"

Értékelésem: 4/5  Ismét egy család különböző tagjait bemutató sorozat első része. :-) Ráadásul történelmi romantikus! :-) Ráadásul első történet (és az ált. a legjobb)! :-D
Nekem Julia Quinn ill. Kresley Cole jobban tetszik, de ez a könyv is kellemes kikapcsolódás volt pár este erejéig.

George R.R. Martin: Királyok csatája

"George R. R. Martin lebilincselő fantasy eposzának, A tűz és jég dalának második könyve, a Királyok csatája az uralkodóját elvesztett Westeros birodalmában veszi fel a történet fonalát. 
Hat királyi ház száll síkra a trónért folyó harcban. Az utódlásért vívott harc vérfertőzés és apagyilkosság, alkímia és merénylet díszletei között zajlik egy olyan helyen, ahol a dicsőség árát vérben mérik. Martin a fantasy mestere. 
Elképesztő képzelőerővel megírt históriái középkori mintákból merítenek ihletet, és a láthatóság határát súroló plasztikussággal jelenítik meg fiktív világukat. A sodró, szofisztikált történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a szexualitásnak a fantasy műfajában szokatlanul nyílt kezelése is fontos szerepet játszik abban, hogy Martin sikert sikerre halmozó újítóként vonulhat be a műfaj történetébe. 
A tűz és jég dala az elmúlt évtized egyik legjelentősebb fantasy sorozata, minden kötete letehetetlen olvasmány."

Értékelésem: 4/5  Fantasztikus! :-) Ilyen bonyolult és részletes történetet, ennyi szereplővel és izgalommal...hihetetlen, hogy ilyet lehet írni, de lehet! :-) Még mindig kedvenc, bár néhol igencsak lehangoló,ijesztő...de hát ez a hitelesség szempontjából kihagyhatatlan.
Ui.: Azért még mindig haragszom, hogy George R.R. Martin mindenféle szégyen nélkül sorra válik meg kedvenc karaktereimtől! Még ha meg is értem....egy picit. ;-)

Ez már szeptember! ;-)

Kate Morton: Felszáll a köd


"1924, nyár:
Az előkelő társaság tündöklő estélyén, egy elegáns angol udvarház parkjában, a tóparton tava mellett egy fiatal költő kioltja életét. A tragédiának két tanúja van: két nővér, Hannah és Emmeline Hartford, akit akik ettől fogva soha többet nem beszélnek egymással.
1999, tél:
A 98 esztendős Grace Bradleyt, Riverton udvarház hajdani szolgálóját felkeresi egy fiatal rendező, aki filmre akarja vinni a költő öngyilkosságát. A Grace lelkének sötét zugaiba száműzött szellemek és emlékek előbújnak a réseken. Döbbenetes titok merül fel; valami, amiről a történelem elfelejtkezett, de amit Grace nem feledhet soha.
Az első világháború sebeit viselő nyáron, és az utána következő dekadens húuszas években játszódó Felszáll a köd borzongató rejtély és lenyűgöző szerelmi történet elegye."

Értékelésem: 4/5  Szeretem a történelmi romantikus történeteket. Ezt talán már mondanom sem kell. :-) A vége miatt kicsit szomorkodtam, de ez így volt kerek.

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek 1.- Az Angyal


"A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb
Amikor a tizenhat éves Tessa Gray Viktória királynő uralkodása idején megérkezik Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. 
Teslának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. 
Ahogy egyre mélyebben merül a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül."

Értékelésem: 4,5/5   A Végzet Ereklyéi sorozat nagy kedvenc lett szinte rögtön. Ennél még várat magára, de szívesen olvastam és kíváncsi vagyok a folytatásra. :-)

Cyn Balog: Fairy Tale- Tündérszerelem


"Morgan Sparks és Cam Browne szerelme az égben köttetett.
Születésüktől fogva a legjobb barátok, mindent elmondanak egymásnak, és – ó, igen – teljesen odavannak egymásért.
De közös tizenhatodik születésnapi bulijuk előtt egy héttel minden megváltozik. Cam esetlen unokatestvére, Pip a közelükbe költözik, és Cam távolságtartóvá válik. Morgant lesújtja, hogy úgy tűnik, valaha tökéletes barátja eltávolodik tőle.
Mikor Morgan válaszokat követel, döbbenten fedezi fel a távolság okát. Nem egy másik lányról van szó – egy másik világról. Pip azt állítja, hogy Cam tündér. Nem, komolyan. Tündér. És most a népe azt akarja, hogy Cam visszatérjen a világukba és elfoglalja az őt megillető helyet, mint Tündérország Királya.
Morgan eltökéli, hogy maga mellett tartja Camet, és azt tervezi, hogy átejti a tündéreket. De ahogy Cam változik, egyszer s mindenkorra ki kell derülnie, hogy tényleg ő-e a végzete, és hogy „tökéletes” szerelmük kiállja-e a bizonytalan jövő próbáját."

Értékelésem: 2,5/5  Ez a könyv, a történet nekem nagyon nem jött be. Kényszer szülte helyzetben vettem meg, nyaraltunk és elfogyott az olvasnivalóm.... Ehhez a történethez már öregnek érzem magam. ;-)

Julie Kagawa: The Iron King- A Vaskirály


"Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hat éves kora
óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől.
Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… sem otthon.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja
egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya,
és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért,
hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak,
akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni…
és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan,
semhogy közel engedje jeges szívéhez."

Értékelésem: 4/5  

Kresley Cole: Vámpírszerető

"Évszázadokkal ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje.
 Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. 
Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál." 

Értékelésem: 4,5/5   Egyelőre úgy néz ki, hogy a sorozatoknál is az első történet teszik a legjobban. 
Augusztusnál járunk egyébként, olvasásügyileg. ;-)

Gail Carriger: Souless- Lélektelen


"Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet.
Elsősorban azért, mert nincs lelke.
Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt.
De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire.
Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb társadalmi köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit?
És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála cukorszörptorta?"

Értékelésem: 4,5/5   Könnyed, kellemes és szórakoztató! :-)

Kresley Cole: Vámpíréhség

"Lachlain, a klán félelmetes fejedelme több ezer éve keresi azt a nőt, aki a legenda szerint lecsillapítja forrongó dühét. Lachlain maga a tökéletes férfi: gyönyörű, okos, szenvedélyes, de elátkozott, aki minden teliholdkor vérfarkassá változik. Egy nap Párizsban rátalál egy diáklányra, aki szülei halálának ügyében nyomoz, és bár ösztönei azt súgják, hogy Emma az igazi, mégis minden porcikája tiltakozik ellene. A titokzatos lány ugyanis vámpír, a vérfarkasok ősi ellensége. Lachlain mégsem bírja legyőzni a vér szavát, elrabolja a lányt, és ősi birtokára viszi. Útjuk során nemcsak Emma szerelmét kell kivívnia, hanem az őket üldöző vámpírokat is le kell győznie, akik maguknak követelik a lányt mint fajtájának utolsó képviselőjét…"

Ismét egy sorozat első része, ami nagyon tetszett. :-) 

Értékelésem: 5/5   Hiába, nem tudok kinőni ezekből a történetekből, még ennyi idősen sem. :-)