2012. június 2., szombat

Scott Westerfeld: Különlegesek

"A Különleges Körülmények Ügyosztálya": Ezektől a szavaktól Tallyt taszító, lázadó csúf napjai óta kiveri a víz. Régen, amikor a Különlegesek csupán fenyegető szóbeszédként léteztek, félelmetesen szépet, veszélyesen erőset, és lélegzetelállítóan gyorsat is jelentve. 
Egy hétköznapi Szép leélheti az életét úgy, hogy soha nem találkozik Különlegessel. Tally azonban sosem volt hétköznapi. Most pedig egyik napról a másikra maga is közéjük tartozik: feltuningolt harci gépezet, melynek célja, hogy a Csúfok nyugton és a Szépek bután maradjanak. 
Az erő, a sebesség, és gondolkodásának gyorsasága és tisztasága jobb érzés, mint bármi, amire Tally vissza tud emlékezni. Általában. 
Azonban szívének egy aprócska csücske még mindig emlékszik valami többre. Ezt mégis könnyű elhessegetni, amíg Tallynek fel nem ajánlják a feladatot, hogy irtsa ki véglegesen Újfüstös lázadóit. Végül nincs más választása: hallgatni kénytelen arra az apró, halk szívverésre, vagy véghezvinni a feladatot, melyre beprogramozták. 
Akárhogy dönt is, Tally világa soha többé nem lesz már a régi."


Már a Csúfok olvasása közben tudtam, hogy még 2 könyv lesz a Szépek és a Különlegesek, viszont azt hittem, hogy Tally maga nem lesz Különleges, csak összetűzésbe fog kerülni velük és erről szól majd a 3. rész.
Nagyot tévedtem! Tally Különleges lett... amit kicsit nehezemre esett megemésztenem. Ismét egy új gondolkodásmóddal ismerkedhetünk meg, hiszen a Szépek agyát is manipulálják és a Különlegesekét is.
Igazából itt kezdtem megérteni, hogy Tally néha nem tehet róla, hogy miket mond, miket gondol, mert ez már nem Ő, nem az a lány, akit Csúfként megismertünk.
Nagyon jó könyv, talán a 3 közül ez lett a kedvencem.


Értékelésem: 4/5   Kicsit ellentmondásos leszek, mert itt csak 4 pontot adok...egy bizonyos történés miatt. :-/ Remélem nálunk is megjelenik majd a negyedik könyv is (Extras), mert nekem kellene, hogy helyre billenjenek a fejemben a dolgok.   

Julia Quinn: Tisztességes ajánlat- A Bridgerton család 3.

"Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? 
Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt... talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?"


Ha már lúd legyen kövér ill. addig kell ütni a vasat, amíg meleg! :-D 
Ezek a Bridgerton férfiak egytől-egyik elbűvölőek! :-D
Ez a történet talán egy picivel kevésbé tetszett, mint az előzőek...talán azért, mert olyan Hamupipőke "feelingem" volt, miközben olvastam.
Viszont ez ne tántorítson el senkit az elolvasásától ,mert bizony Bemedict is megér ennyit!
Még mindig nagyon szeretem olvasni a különböző leírásokat...a bálokét, a ruhákét, a szép kertekét...
Egyre kíváncsibb vagyok én is, hogy vajon ki is lehet Lady Whistledown!?? :-) Elképzelésem sincs...pedig a könyvek végén mindig kapunk egy kis ízelítőt.

Értékelésem:  5/5   Megérte elolvasni! Jöhet a következő fivér, Colin! ;-)

2012. június 1., péntek

Scott Westerfeld: Szépek

"Gyönyörű. Közkedvelt. Tökéletes. Tökéletesen mű.

Tally végre szép lett. A tökéletesnél is jobban néz ki, ruhái őrületesek, a fiúja észvesztő, s ő a társaság központja. Éppen ez az amire vágyott.
De a sok szórakozás - az állandó bulik, a high-tech luxus, a teljes szabadság - sem palástolja, hogy valami nincs rendjén.Valami fontos.Ekkor üzenet érkezik Tally csúf múltjából. Miután elolvasta, emlékezni kezd arra, hogy mi is a baj a szép élettel, s vége a mulatságnak. 
Választania kell: vagy azért küzd, hogy elfelejtse amit tud, vagy pedig az életéért, mivel a hatóságok nem hagynak életben senkit, aki ilyen információ birtokában van.
"


Tally tehát immár Szép. A műtét....bár egyrészről riaszt a gondolat, másrészről milyen jó is lenne, ha nekünk is ilyen egyszerűen rendbe lehetne hozni magunkat. :-D Nem lennének pattanások, tömött fogak, érzékeny immunrendszer, rossz látás...igen, igen, mert aki Szép lesz, annak kijavítják a látását is és bizony még egészségileg is feltuningolják (ez nekem különösen jól jönne az őszi-téli-tavaszi nátha, megfázás szakaszomban! :-D).
Ez a könyv is nagyon jó, új szereplők is feltűnnek, akik közül Zane kiemelkedik nálam, mint kedvenc. :-)
Shay-t ebben a részben lehet kicsit utálni is, de ha a jobban belegondolunk, akkor mégsem.

Értékelésem: 5/5   Jár az 5 pont, felfelé ívelő tendencia. A Szépek élete illúzió és nem hiszem, hogy szeretném/kérném ezt az életet, de ez a könyv élvezeti értékéből nem von le, sőt! Elgondolkodtató...

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett- A Bridgerton család 2.

"1814 is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. 

Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. 
De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. 
Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak."

Óóó, azok az 1800-as évek! :-) Még mindig azt mondom, bárcsak....igaz egy kis kompromisszummal...csatorna, központi fűtés...minimum! :-)))

Amennyire kedveltem az első könyvet és Daphne-t, legalább annyira kedveltem most Anthony-t! :-) Kate pedig... :-D 
Még mindig nagyon szeretem olvasni, hogy milyen összetartó és szerető család a Bridgerton család. :-) Jó (lenne) hinni benne, hogy léteznek ilyen családok, ilyen férfiak!
Kate is igazán méltó párja Anthonynak, amikor a kertben játszották azt a kriketthez hasonló játékot, na az csúcs volt! :-)))

Értékelésem:  5/5   Imádom az ilyen történeteket és kész! :-) Julia Quinnben pedig azt is, hogy pontosan eltalálja mennyi humor, mennyi erotika és mennyi "szenvedés" kell egy ilyen kis rövidke történetbe. ;-)
Bár én a nagyon szenvedőset is szeretem (lsd. Twilight) csak happy end legyen a vége. :-D

Suzanne Collins: Az éhezők viadala

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. 
A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. 
A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. 
De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel."


Hát hozzám is elért ez a könyv is. Kicsit félve és vegyes érzelmekkel kezdtem el olvasni, mert nem igazán tudtam mire számíthatok, csak pár hírmorzsát csíptem el ezzel kapcsolatban (bár a könyves blogokat olvasgatom, azért a spoileres részeket mindig kihagyom, mert nem szeretem előre tudni mi fog konkrétan történni).
Az eleje döcögősen indult számomra és ez kicsit a történet elbeszélő jellege és a kevés párbeszéd miatt volt és nagy részben ahogy nyomtatták a könyvet. Kis betűtípus, kicsi sorközökkel és szinte egyben volt az egész, alig volt bekezdés és ez nem nekem nem tetszett, emiatt nehézkesebb volt az olvasása.
Azóta már láttam az újabb kiadást (a filmes megjelenés utánit), annak a borítója is sokkal szebb és belelapozva feltűnt, hogy már "normálisan" van kinyomtatva (szélesebb sorközök, több bekezdésre taglalva).


Maga a történet engem erősen emlékeztet a The running Man-re. ;-) Szóval az elején nehézkesen ment az olvasása, de aztán egyre jobban "belejöttem". :-) Akik ismernek képzelhetik, hogy a figyelmemet az kezdte felkelteni, mikor is a félig-meddig szerelmi szál is megjelent. :-) Féltem attól is, hogy mivel ez egy élet-halál harc, hogy fog nekem "tetszeni", hogy ez arról szól, hogy tizenéveseknek egymás ellen kell harcolniuk, véresen komolyan. Nos hát, Suzanne Collins igazán jól eltalálta az egyensúlyt!
Azért Katniss-al nem egészen tudtam azonosulni ill. nem értettem meg teljesen, de hát én még nem voltam ilyen helyzetben....
Peeta viszont...hmmm :-))) Már előjegyezve a folytatás a könyvtárban. ;-)


Értékelésem:  4,5/5   Kicsit vontatottan indult számomra, de aztán szép lassan belemélyedtem. :-) Várom a folytatást, kíváncsi vagyok ,hogy fog megbirkózni a kialakult helyzettel Katniss és Peeta? Kitartanak egymás mellett és összefognak.....a Kapitólium mit tervez ellenük, mit tartogat számukra???


Íme, a másik kiadás! Hát nem gyönyörű ez a borító, sokkal szebb, mint az első!
Hiába, mindig is mondtam, hogy az amerikaiak tudnak valamit! ;-)