2011. december 23., péntek

Boldogot! :-)

Bővebben: boldog karácsonyi ünnepeket kívánok itt is! :-) 
Jövőre is legalább ennyi és ennyire jó olvasnivalót magamnak és másoknak is! :-)

Reményeim szerint teljesülni is fog, mert az olvasási kedvem egyelőre nem csappant meg, várok sok új könyvet...szerencsére mostanában "divatosak" a trilógiák könyvekben is, szép oldalszámmal és nekem ezek nagyon bejönnek! :-)
Amiket nagyon várok....Kerstin Gier: Smaragdzöld, Kristin Cashore: Keserkék, Karen Marie Moning: Tündérkrónikák 4.-5., Lauren Kate: Torment, Cassandra Clare: Mechanikus Angyal (és még jó pár), Garcia&Stohl: Beautiful Darkness....és még sorolhatnám! :-)))
Aztán ott van még a könyvtár, ahol rendre jó könyvekre lehet bukkanni és már jó pár van ott is az előjegyzési listámon. :-)

2011. december 7., szerda

Stieg Larsson: A tetovált lány

"Negyven éve történt. Az agg milliárdos elveszítette unokahúgát, akit gyermekeként szeretett. S azóta is, évről évre, valaki – mintha az őrületbe akarná kergetni – minden születésnapján emlékezteti az idős urat arra a tragikus napra… Az évek óta tartó nyomozás új lendületet kap, amikor a férfi felfogad egy vesztes sajtóper után állás nélkül maradt, rámenősnek tűnő újságírót, hogy kísérelje meg az igazság kiderítését. Hisz sokan élnek még a rokonságból, akik akkor ott voltak. A gyilkosnak köztük kell lennie… Ugyanakkor egy jó hírű magánnyomozó iroda munkatársnője rááll az újságíróra, s szinte mindent kiderít róla, ahogyan mások sem bízhatnak abban, hogy titkuk rejtve marad a kivételes tehetségű, tetovált lány előtt."


Végre én is eljutottam ennek a könyvnek az elolvasásáig. Régóta szerettem volna, de csak most került rá sor.
Igazán jó krimi, talán röviden így jellemezném. Bővebben?
A lelkemnek néha sok volt benne a nyers valóság (én filmeket is a 16-os karikáig nézem csak, azt is meggondolom :-D), bár tudom ,hogy ez kellett a történet szempontjából.
Kedvencem lett Lisbeth és Mikael is. :-) A film (az amerikai) előzetesét is láttam már...én nem egészen ilyennek képzeltem el a teovált lányt, szerintem a filmben kicsit túlzásba estek.
Na mindegy is, a lényeg, hogy tetszett és hamarosan olvasni szeretném a másik kettőt is.
Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan alakul majd Lisbeth és Mikael kapcsolata.


Értékelésem: 10/9    Izgalmas, néhol kicsit ijesztő, de mindenképpen az olvasni kell kategória! :-)

Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

"Sarah sok száz boldog és sikeres esküvőn van túl. Egy pici bökkenő van a dologban: egyiken sem ő mondta ki a boldogító igent. Sarah ugyanis profi esküvőszervező, aki mellesleg nem hisz a szerelemben. Egy óvatlan pillanatban két menyegzőt vállal el egy napra; egy bonyodalmakat ígérő sztáresküvőt és egy családi lagzit. Az esküvőbrigád működésbe lép, de valahogy semmi nem akar összejönni. Az évszázad partijának küszöbén a fodrászlány szakít, a varrónő összeomlik, a fotós kiakad, és mindezek tetejébe még Sarah-t is megkörnyékezi a szerelem… pedig még egy esküvőt nem bír el ez a nap. Vagy mégis?"


Könnyed olvasmány és bár az ilyen könyvek majd egyetlen oldala sem okoz meglepetést (hiszen tudjuk, hogy először kis romantika, aztán bonyodalom, majd boldogság lesz), de itt nem is az a lényeg. :-)
Kiszámíthatóság....néha kell ez is. :-) Sokkal jobban tetszett, mint Carole Matthews könyvei, keresni fogom még a könyvtárban.


Értékelésem: 10/9     Kellemes volt olvasni és közben teljesen kikapcsolni. A borító is nagyon- nagyon! :-)

2011. december 6., kedd

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

"Amikor először találkoztak, Clare hatéves volt, és Henry harminc. Amikor összeházasodtak, Clare huszonkettő, és Henry még mindig harminc. Henry idő-eltolódási rendellenességgel született. Genetikai órája a legváratlanabb pillanatokban visszaáll, és még abban a másodpercben eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Sohasem tudja, mikor történik meg újra, sohasem tudja, hol köt ki legközelebb. Az időutazó felesége a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi története. Clare és Henry felváltva meséli el történetüket. Rajongva szeretik egymást, megpróbálnak normális családi életet élni: biztos állás, barátok, gyerekek. Mindezt olyasmi fenyegeti, amit sem megakadályozni, sem irányítani nem képesek, történetük ettől olyan megrendítő és felejthetetlen."


Nem is tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. A könyvtárból kölcsönöztem...szerencsére, ha nem így lenne biztos sírva fakadnék, hogy pénzt adtam ki érte. :-)
Nagyon, de nagyon nem tetszett! Igaz, be kell valljam, hogy a 86. oldalig bírtam...odáig is kb. 1 hét alatt jutottam el (lefekvés előtti olvasással). Küzdöttem addig is, hogy márpedig igen, én ezt végigolvasom, mert nem szoktam könyvet félbehagyni. Hát nem sikerült. :-/
Nekem a történet nagyon kusza az elejétől fogva és biztos bennem van a hiba, de nem kötött le egyetlen sora sem.


Értékelésem:   nincs, csak a nagy csalódás. Valamint a borító.....szörnyű.

Carole Matthews: A Csokoládéimádók diétája

"A csoki fogy, csak mi nem – Joanne Harris ízei és Marian Keyes humora. 
A Csokoládéimádók Klubjának négy női tagja sürgős összejövetelt tart, és persze rengeteg csoki kerül terítékre. Lucy Lombard bízott benne, hogy jóképű főnökével, Aidennel már semmi nem választja el őket, de egy nap az álompasit egy másik nővel találja az ágyban… Autumn új barátja még nem találkozott a lány szüleivel, és talán ez a szerencséje… Nadia férje megesküdött, hogy leszokik az internetes szerencsejátékról, de a bizalmatlan asszony nyomozni kezd utána… Chantal romokban heverő házassága felett pedig váratlanul kisüt a nap… Szinte biztos, hogy a lányoknak rengeteg csokoládéra lesz szüksége! 
Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhez szóló történeteinek, számos művéből film készül. A Csokoládéimádók Klubja itthon is nagy sikert aratott, a folytatás pedig még több örömet tartogat, akár egy nagy tábla csoki."


Na igen, néha szükségem van ilyen rózsaszín világra is. :-)  A Csokoládéimádók Klubjával is voltak fenntartásaim és most itt is. Ezek a könyvek nekem tuti az egyszer elolvastam és kész kategóriába kerülnek.
Nem rossz, nem rossz, de akkor sokkal inkább Vavyan Fable (már ha párhuzamot vonnék köztük).


A történet tipikus, bár néhány csavar van benne (ami  Nadia férjével történt pl.), de nekem még így is kicsit....nem is tudom. :-D
Aident hiányoltam, alig volt jelen....aztán ez a hirtelen döntés, hogy Lucy férjhez megy a volt barátjához...


Értékelésem: 10/7    Egynek jó volt. ;-) Nem bántam meg és bizonyos részek kifejezetten tetszettek benne, de tényleg semmi extra számomra.

Karen Marie Moning: A hajnalra várva

„És mutatok neked valamit, ami egészen más,
Mint árnyad, amely reggel lép mögötted,
Vagy árnyad, amely este kél előtted:
Egy marék porban az iszonyatot megmutatom neked.”

MacKayla Lane már nem az a naiv, idealista, divatbolond lány, aki Írország földjére tette gondosan pedikűrözött lábát. A Dublinban töltött néhány hónap megváltoztatta, de még mindig hajtja a bosszúvágy. Tudja, hogy a nővére gyilkosa közel van, de a gonosz még közelebb.

Macnek van egy nagy előnye. Tudja, hogyan találhatja meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér.
Az árulás légkörében már nem tudni, ki az ellenség és ki a barát. Veszélyes háromszög alakul ki Mac, egy kielégíthetetlen étvágyú, halált hozó szextündér és a titokzatos Jericho Barrons között.

Barrons megtanítja használni újonnan felfedezett adottságát: látja a tündéreket, sőt akár megölni is képes a máskülönben halhatatlan lényeket, megérzi a varázserejű tündérrelikviák közelségét, köztük az egymillió éves Sötét Könyvét, a Sinsar Dubh-ét, amelynek tulajdonosa kezében tartja a világ sorsát. Dublinban eluralkodik a káosz , az idő egyre fogy. Közeledik az év világos és sötét felét elválasztó nap, amikor a legkönnyebben lehet közlekedni a világok között. Halloween őrületes éjszakáján Dublinban elszabadul a pokol, Mac pedig ezúttal teljesen magára marad a sötét erőkkel szemben...



Hú és hű és ejha! :-D 
Nem is tudom hol kezdjem, ezt sem mostanában olvastam.... Jericho Barrons nagyon nagy kedvencem lett! Viszont ebben a részben alig- alig szerepelt és ez nekem csalódás volt.
A történet még mindig magával ragad, pedig tényleg egyre baljóslatúbb, fenyegetőbb, komorabb, sötétebb.
Vlane is a kedvenc szereplők között van. :-) Kíváncsi vagyok, hogy róla mi fog kiderülni.Kinek az oldalán áll valójában? Remélem nem okoz csalódást.
A könyv végén az írónő megnyugtat minket, olvasókat, hogy ne csüggedjünk, mert a sok rossz után, jön majd a jó. Hát remélem is, mert ha nem így lesz akkor nagyon bosszús leszek!
Nagyon várom már az utolsó két könyvet, remélhetőleg a kiadó jóvoltából nem kell már sokat várni rájuk ( igazából jöhetne a kettő együtt).
A könyv vége teljesen meglepett, erre nem számítottam. Bármennyire is lehetett már az elejétől érezni, hogy itt nem sok jóra számíthatunk.....nem vagyok kibékülve azzal, amit a végén tettek az Unseelie hercegek MacKaylával, nagyon nem!


Értékelés: 10/10     Bár nagyon nehezményezem, hogy Jericho Barronsról ebben a részben mintha elfelejtkeztek volna és semmi új infót nem kaptunk, ami kicsit is közelebb vitt volna ahhoz, hogy megértsük mi is folyik itt és a MacKaylával történtek is megráztak egy kicsit.....azért a 10 pont jár, mert a könyvet letennem igazán nehéz volt (ezt nem csak este elalvás előtt olvastam!)! :-)))

Vavyan Fable: Habospite

"Fertő Cityben menyegző készül. A harcművész Dalia és a sok kínpadot megjárt exzsaru, Marcel-Lobo kézfogózna a város hírneves kastélyában. Ám az élet nem habospite.
Dalia a koszorúslányokkal - Cyddel és Denisával - kalandot kalandra halmozva lánybúcsúzik Fertő Citíben. Ennek során elkerülhetetlenül megismerkednek a járőröző kopópárossal, Vis Majorral és Kyrával. Vis Major készülő gaztett nyomában jár, Kyra majdnem kétszáz éves sorozatgyilkosság szálait bogozza, közben aktívan praktizáló latrokba, vámpírokba botlanak. Tudomásukra jut, hogy egy dzsungelországi kokszbáró busás vérdíj fejében körözteti Marcelt. Egyéb bajok is megakaszthatják az egybekelést. Az esketésre felkért Rézorr Atya a mátkapár öltözéke láttán avagy a meglepetéstánc hatására lefújhatja a frigyet.
Az oltár előtt valóra is válik néhány kisebb rémálom. A jókorább tagló későbbre tartogatja magát. A vigalmat megzavaró támadás nyomán a Denisa-Belloq-Martin-Delgado által képviselt úthenger zsarucsapat és a lavina kopópáros közös akcióba lendül, Dalia és Cyd is velük tart. A földön-vízen-levegőben folyó üldözős-hajszás téboly hevében nincs idő átöltözni, s a két dudás egy csárdában-effektus is létrejön."



Olyan régen olvastam már, hogy bizonyos részei homályba merülnek, de tetszett. :-)  Kicsit ugyan sok volt benne a főszereplő, most, hogy a Halkirálynő és a Vis Major történetek szereplői összetalálkoztak. ;-)
Viszont még mindig szeretem a stílusát, a humorát Fable-nek és arra is emlékszem, hogy miközben olvastam elhatároztam, hogy elkezdem elölről olvasni a könyveit, szépen sorban. :-)))


Értékelésem:  10/9     Szeretem. :-)