2011. augusztus 12., péntek

Stephenie Meyer: Eclipse

"Őrizd a percet! Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán. Elmúlt az alkonyat, elmúlt az újhold. De eltűnhet-e a Nap az életedből? Elzárhat-e melegétől a hűvös Hold, amely minden álmod és vágyad tudója? Jacob napsugaras mosolya, vagy Edward holdfényragyogása? Bella mindent elveszíthet: barátot, szerelmet. Két tűz közé kerül. Körülötte felizzik az ősi gyűlölet, miközben régi vérszomjas ellensége még mindig rá vadászik. Ismét választania kell élet és halál között... A nagy kérdés: mit érdemes túlélni? A Twilight saga folytatódik... A Hold megbűvöl. A Nap talán sosem hűl ki. Merj álmodozni! Az álmok nem fogynak el..."


Csak a teljesség kedvéért (bár most látom, hogy a New Moon kimaradt a bejegyzések közül, pedig az Eclipse előtt pár héttel azt is kiolvastam...tudjátok, csak szépen sorban! :-)). Mit írhatnék? Csak ismételni tudom magam...nem először, nem másodszor és nem is utoljára olvastam ezt a részt sem! :-DDDDD
Ez a könyv is (és benne Edward!) nyaralásom pár napjának igencsak kellemes velejárója volt. :-) A szokásos tempóban (pár este) kiolvastam és nem, még mindig nem unom! :-D
Team Edward!!! Ha valaki még nem tudná. ;-) :-D


Értékelésem: 10/10*     Újra és újra olvasni fogom, szerintem egészen addig, míg úgy nem járok vele, mint Bella az Üvöltő Szelek c. könyvével! :-DDD

Leslie L. Lawrence: A teaültetvény I-II.

"Leslie L. Lawrence-t fontos megbízással Srí Lankára küldi "balesetben elhunyt" hajdani professzornője. Vajon mi köze lehet Miss Cunninghamnek Srí Lanka őslakosaihoz, a veddákhoz; miért őrzi Miss Shauna egy cserépedény mézben testvére levágott fejét; miért vadászik a vedda Handuna egy tésztából készített pávára, és miért követ gyilkosság gyilkosságot Mr. Dzsajaszundra teaültetvényén? Milyen titkot rejteget az őserdő mélye? Megannyi kérdés, amely nem kis fejtörést okoz a tapasztalt kutatónak. Hősünk azonban áll a kihívás elé: kezébe veszi 38-as Smith and Wessonját, és addig nem nyugszik, amíg fényt nem derít a teaültetvény titkára."


Ezt a könyvet már régebben megkaptam és most végre ki is olvastam. A nyaralásunk alatti 2 hétben esténként kellemes kikapcsolódás volt. 
Elmondom ,hogy nekem előítéleteim vannak a magyar írókkal kapcsolatban, ez alól csak Leslie L. Lawrence és Vavyan Fable kivétel már iskolás korom óta. :-)))
A könyvről pár szóban nem nagyon lehet írni, a szokásos könnyed stílus, amit én nagyon szeretek. A főszereplő Leslie L. Lawrence, akivel bármerre jár mindig történik valami...és jó pár hulla is felbukkan a környezetében, na meg a csinos nők. :-)


Értékelésem: 10/10     Mint már mondtam iskolás korom óta töretlen bizalmamat élvezi az író és eddig még nem csalódtam benne. :-) 

Lauren Kate: Fallen

"Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban. A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani..." 


Már lassan 1 hónapja kiolvastam....és én nem tudok kiszeretni ezekből a történetekből. :-)
Szerencsére több részes lesz (ezt már írtam/mondtam régebben, hogy nekem a többkötetes könyvek a gyengéim, na nem a végtelen folytatásosak, hanem a 3-4 kötetesek!)...és sajnos még elég sokára fog megjelenni a következő. :'-(
Sok helyen olvastam, hogy lassúnak, vontatottnak találták az elejét. Én ezt nem éreztem, meg aztán amúgy is szeretem a bevezetést a történésekbe, hogy az elején még "ismerkedünk" a szereplőkkel, az érzéseikkel, a múltjukkal...
Daniel ismét egy nekem való főhős! :-))) Imádtam Őt.....és bár nálam még nem csitult a vámpírláz (és nem is fog soha! :-), azért a bukott angyaloknak is van helyük...szorosan mögöttük. :-)


Értékelésem: 10/10     Folytatásra várva/vágyva. :-) Újraolvasni szinte kötelező, biztos helye van a könyvespolcomon.