2011. május 12., csütörtök

Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

"A magas fallal körülvett kertben, elrejtve egy kicsiny, csendes ház mögé, a legkisebb kisvárosban van egy almafa, melyről az a hír járja, hogy különleges gyümölcsöt terem. Ebben a ragyogó első regényben Sarah Addison Allen erről az elvarázsolt fáról mesél, és azokról a rendkívüli emberekről, akik a kertet gondozzák. A varázslatos Waverley-kert. A Waverley család tagjai mindig is különös emberek voltak. Sajátos képességeiknek köszönhetően még szülővárosukban, az Észak-Karolina állambeli Bascomban is idegenekként kezelik őket. Még a kertjük is messze földön híres makacs almafájáról, mely jövőbelátó almákat terem, és ehető virágairól, melyek különleges hatással vannak arra, aki elfogyasztja őket. A Waverley-k generációi gondozták már ezt a kertet. Múltjuk a földjébe ivódott. Ahogyan a jövőjük is. Claire Waverley sikeres party-szerviz vállalkozást működtet: különleges növényeiből ételeket készít. Sarkantyúvirágból, ami segít megőrizni a titkokat, és árvácskából, ami szófogadóvá teszi a gyerekeket, tátikából, amitől azt reméli, sikerül elterelnie magáról szerelmes szomszédja figyelmét. Megismerkedhetünk hajlott korú nénikéjével, Evanelle-lel is, aki arról híres, hogy meglepő ajándékokat osztogat mindenkinek, melyek később hátborzongatóan hasznosnak bizonyulnak. Ők a Waverley-k utolsó leszármazottai, és persze Claire rebellis húga, Sydney, aki az első adandó alkalommal elmenekült Bascomból, magára hagyva Claire-t, ahogyan anyjuk is tette évekkel korábban. Amikor Sydney váratlanul hazatér saját kislányával, Claire csendes élete a feje tetejére áll - a védelmi vonallal együtt, melyet oly gondosan húzott meg sebezhető szíve körül. Amikor a két testvér ismét együtt él a házban, ahol felnőttek, Sydney számba veszi, mi mindent hagyott maga mögött, Claire pedig minden erejét megfeszítve próbálja begyógyítani a múlt sebeit. És a testvérek hamarosan rádöbbennek, hogy meg kell tanulniuk, hogyan bánjanak az örökségükkel és egymással, ha valaha még otthon szeretnék érezni magukat Bascomban." 


Ezt a könyvet is meg kellett vennem! :-) Pont jókor jött, hogy voltak 20%-os kuponjaim a Libriben való vásárolgatásomhoz.:-)
A könyv mesés, szeretem az ilyen történeteket, ami happy enddel végződik és mindenből pont annyi van benne, amennyi kell. ;-) Jó, jó, azért nem bántam volna, ha még pár száz oldalon olvashattam volna. :-)
A karakterek nagyon eltaláltak és szerethetőek, még a negatív szereplők is csak picit azok és nekik is van jó oldaluk (Emma). 
Az almafát különösen szerettem a történetben....aztán Tylert (sóhaj)....Evanelle-t.... és még sorolhatnám.


Értékelésem: 10/10    Ez is olyan könyv, amit szem előtt tartok majd a könyvespolcon, hogy ha kedvem támad újra elolvasni, ne kelljen keresgélnem. :-) 

Libba Bray: Rettentő gyönyörűség

"Gemma Doyle más, mint a többi lány, akinek kifogástalan a modora, csak akkor szólal meg, ha szólnak hozzá, tudja a helyét, és hanyatt veti magát, és Angliára gondol, amikor ezt kívánják tőle. A tizenhat éves Gemma önálló egyéniség. A londoni Spence Akadémiára akkor íratják be, amikor Indiában tragédia sújt le a családjára. Gemma, aki magányos, bűntudattal küszködik és hajlamos a jövőt illető látomásokra, amelyek kínosan valóra is válnak, hűvös fogadtatásban részesül az Akadémián. Ám nem teljesen magányos: egy rejtélyes fiatalember követi, aki óva inti, nehogy megnyissa a lelkét a látomások előtt. Gemma képessége ugyanis, amivel magához vonja a természetfelettit, itt, a Spence-ben teljesedik ki. Itt kerül kapcsolatba az iskola legbefolyásosabb leányklikkjével, és itt fedezi fel, hogy az anyja kapcsolatban állt egy Rendnek nevezett titokzatos csoporttal. És itt vár rá a sorsa..., amennyiben hisz benne. A Nagy és rettenetes szépség igazi, hátborzongató olvasmány a suhogó szoknyák, táncoló árnyak és éjszaka utunkba vetődő dolgok világának széles palettájáról. A viktoriánus kor élénk színekkel megfestett világát tárja elénk, ahol a lányokat arra nevelik, hogy gazdag férfiakhoz menjenek feleségül, de ahol egy lány más utat keres magának."


:-))))))  Igen! Ez az első a már említett 3 új beszerzésű könyvem közül....nem bántam meg, hogy megvettem! Nekem való történet....régi időkben játszódik....kis misztikum, fantasy....szerelmi szál, csak jó lehet. :-)
Na persze a Twilight Sagahoz nem ér fel, de közelít. :-D


Értékelésem: 10/10     Élvezetes, majdnem letehetetlen.....és már olvasom a következő részét. ;-) Egyébként ez is 3 kötetes lesz, de a harmadik még nem jelent meg. 



2011. május 4., szerda

Lawrence Block: A betörő, aki Bogartnak képzelte magát

"A világ összes könyvesboltja közül pont ebbe kellett besétálnia. Pont a Barnegat Könyvesboltba. Különben Bernie Rhodenbarr soha nem találkozott volna álmai asszonyával, a gyönyörű és rejtélyes Ilonával. Mivel mindketten imádják Humphrey Bogartot, ezért minden estét együtt töltenek… Egy Bogart filmfesztiválon. A szerelem csodálatos dolog, de megélni nem lehet belőle, így aztán Bernie kapva kap az ajánlaton, amikor egy idegen, Hugo Candlemas néven, megbízza, hogy lopjon el egy dossziét. Bernie betör, ám nem elég, hogy ismét a szekrényben szorul egy kis időre, még a dosszié is eltűnik. Üres kézzel kell visszatérnie megbízójához, aki ezt nem nagyon bánja. A halottak ugyanis nem szoktak bánni semmit sem. Bernie nyomozni kezd, és hamarosan egerek, nyulak és mormoták, anatruriai rojalisták, cserkesz orgazdák és asszír orgyilkosok közt találja magát. És ekkor kiderül róla, hogy ő egy menyét… Az összes állat közül… pont egy menyét."


Bátran kijelenthetem, hogy kicsit besokalltam ezzel a 3 Lawrence Block könyvvel gyors egymásutánban. :-S
Nem is tudom, ez a rész valahogy még az eddigieknél is kevésbé tetszett. El is tartott majd' 1 hétig, hogy esténkénti olvasással a végére érjek.


Értékelésem:   10/6   Azon kívül ,hogy megtudtam Bogart mennyi kevésbé híressé vált filmben szerepelt, nemigazán volt számomra semmi érdekes, izgalmas ebben a történetben. :-/


Na de a következő könyvem!!! Amit már el is kezdtem!!! :-))) Később majd írok róla. ;-)